Високопротеїнова пшениця матиме більший попит

2017-06-12 15:14:03
Високопротеїнова пшениця матиме більший попит

Завдяки минулорічному високому урожаю пшениці, загальне виробництво є рекордним. Проте рівень білків нижче звичайного. Одночасно із перевиробництвом, спостерігається збільшення кількості низько білкової пшениці у світі, - про це ідеться у звіті Societe Generale SA від 31 травня.

Є підстави вважати, що подібна тенденція спостерігатиметься і в поточному році після вологої та прохолодної весни в Америці.


 
Минулого року рівень білка у червоно зерновій пшениці становив 11,5%, при середньому рівні за 5 років 12,8%. Ранні зразки цього року, відповідно до звіту Американської пшеничної асоціації, мають вміст білка на рівні 10,8%. Після збору основного урожаю в червні-липні, стане відомою загальна картина.
 
Яра пшениця знаходиться у складних умовах. Рослини деяких південних прерій Канади потребують дощів, а інші регіони страждають від надлишку вологи.
 


У сільськогосподарських регіонах Сполучених Штатів, куди входить Північна Дакота та сусідні штати, наразі засуха. За даними експертів, стан 55% урожаю оцінюється як добрий та відмінний, що є найгіршим показником від 2002 року для цієї пори року.
 
Згідно з інформацією Державного агентства по закупівлі продовольства Єгипту, за результатами тендеру, що було проведено 11 червня, країна закупила 360 тис. т мукомольної пшениці, яка буде поставлена протягом 10 – 20 липня.


 
Єгипет закупив російську та румунську пшеницю у кількості 240 тис. т та 120 тис. т відповідно.