Ф’ючерси на цукор виросли до найвищого за 4 роки рівня

2016-09-20 12:28:23
Ф’ючерси на цукор виросли до найвищого за 4 роки рівня

Несприятливі погодні умови в Бразилії, яка вважається найбільшим в світі виробником та імпортером цукру, викликають занепокоєння щодо зростання дефіциту поставок цієї продукції. В наслідок цього цукрові ф’ючерси виросли до найбільшого за останні 4 роки рівня.

 

На Нью-йоркській біржі березневі ф’ючерси на цукор піднялися на 6,2% до 22,47 центів/фунт. Світовий ринок знову відчуває дефіцит. Останній раз подібна ціна спостерігалася в 2012 році, коли 31 липня котирування склали 22,86 центів.

 

В кінці серпня попереднього року світовий врожай цукрової тростини скоротився на 19%. Прогноз виробництва у вересні показує ще більше зменшення врожайності, що стане причиною подальшого скорочення виробництва цукру.

 

Над південними регіонами Індії, яка є другим найбільшим світовим виробником цукру, продовжує панувати посуха. Тайфун Меранті, який нещодавно пройшов над Китаєм, затопив чимало площ з цукровою тростиною.

 

Бразильський експерт А. Маноель Пассос, проаналізувавши випускні ціни на наступний рік, прийшов до висновку, що через дефіцит цукрового балансу може призвести до підвищення цін.

 

Зростання світових цін підвищить собівартість продукції деяких компаній, особливо тих, що випускають солодощі, наприклад, Nestle SA. Згідно з сировинним індексом Bloomberg в 2016 році виросли ціни на 22 види сировини, а в 2015 році ціна зросла на 5%.

 

З минулої п’ятниці спостерігаються тенденції зростання світових цін. В Лондоні грудневі ф’ючерси на білий цукор подорожчали на 4,9% до 583,4 $/тн. Подібний рівень цін спостерігався 10 жовтня 2012 року, коли ціна сягнула 591,9 $/тн.