Виробництво, споживання та експорт олійних культур у 2018/19 МР виростуть

2018-05-11 13:06:49
Виробництво, споживання та експорт олійних культур у 2018/19 МР виростуть

Світове виробництво олійних культур у 2018/19 МР збільшиться на 20,9 млн т до 593,7 млн т завдяки зростанню валового збору сої, соняшнику та ріпаку.

 

Світове виробництво сої збільшиться на 17,8 млн т до 354,5 млн т, насамперед завдяки зростанню врожаю в Аргентині на 17 млн т до 56 млн т.

 

Очікується, що світове споживання протеїнів у 2018/19 МР виросте на 4%.

 

Експерти USDA збільшили оцінку споживання сої Китаєм у 2017/18 МР до 97 млн т та у 2018/19 МР до 103 млн т, тоді як МСГ Китаю прогнозує скорочення імпорту сої у 2018/19 МР до 95,65 млн т.

 

Збільшення імпорту шроту до Китаю призведе до зростання обсягу світової переробки олійних на 19,9 млн т до 509,4 млн т та збільшенню експорту шроту на 1,7 млн т до 90,4 млн т.

 

Світове споживання рослинних олій в порівнянні з поточним сезоном виросте на 7,1 млн т до 198,6 млн т завдяки збільшенню попиту з боку Китаю, Індії та Індонезії.

 

Світовий експорт олійних культур у 2018/19 МР виросте на 11,2 млн т до 186,4 млн т, переважно за рахунок соєвих бобів. Аргентина та США відновлять свої частки на глобальному ринку після їх скорочення у 2017/18 МР.

 

Збільшення виробництва сої в Бразилії  у поточному сезоні на 4 млн т до 117 млн т компенсує зниження врожаю в Аргентині на 1 млн т, через що кінцеві запаси  зростуть на 1,4 млн т до 92,2 млн т. Це збільшить обсяг пропозицій сої у 2018/19 МР, проте завдяки більш активному споживанню кінцеві запаси 2018/19 скоротяться на 5,46 млн т до 86,7 млн т.