В новому сезоні Україна виробила майже 2 млн. тон цукру

2016-12-15 12:20:49
В новому сезоні Україна виробила майже 2 млн. тон цукру

З початку нового сезону та станом на 13.12.16 вітчизняні цукрозаводи виробили 1,9 млн. тон цукру.

 

За повідомленням асоціації «Укрцукор», на звітну дату було перероблено 12,7 млн. тон цукрових буряків.

 

Сьогодні 20 підприємств вже завершили сезон цукроваріння, проте ще 22 цукрозаводи продовжують працювати.

 

Протягом листопада 2016 року вітчизняні виробники експортували112,55 тис. тон цукру, що вдвічі перебільшує показники попереднього місяця.

 

Загалом протягом січня-листопада 2016 року Україна реалізувала на світові ринки 335,25 тис. тон цукру вартістю 166,8 млн. доларів, що втричі перевищує підсумки минулого року, коли було експортовано 114,8 тис. тон на суму 46,7 млн. доларів.

 

За оцінками компанії «Астарта-Київ» протягом сезону 2016/17 МР українські виробники експортують приблизно 500 тис. тон цукру.

 

Очікується, що в сезоні 2017/18 МР світове виробництво цукру зможе сягнути рекордного рівня, що призведе до появи невеликих надлишків цукру після двох сезонів дефіциту, а загальний врожай цукрових буряків може вирости до 9 млн. тон, що перевищить валовий збір сезону 2016/17 МР.

 

Світове виробництво цукру відчутно збільшилося з прогнозованих в сезоні 2016/17 МР 125,3 млн. тон до 134,5 млн. тон, з найсуттєвішим нарощуванням виробництва в Індії з 22,5 до 27,5 млн. тон та ЄС з 15,5 до 17,7 млн. тон.