Ведмежий звіт USDA опустив ціни на пшеницю

2019-02-12 12:07:54
Ведмежий звіт USDA опустив ціни на пшеницю

Звіт USDA, в якому збільшили прогноз світового виробництва та експорту пшениці з Росії, продовжує тиснути на пшеничні котирування.

 

  • В понеділок ціни на пшеницю в Парижі знизилися на 1,25 €/т до двомісячного мінімуму 201,75 €/т або 227,59 $/т.

 

Трейдери розчаровані поганим експортом пшениці з ЄС, який за тиждень склав лише 118 тис т, а з початку сезону - 10,12 млн т, що на 22% поступається відповідному показнику попереднього МР.

 

Американські біржі завершили торги врізнобіч. Ціни підтримало збільшення тижневого експорту пшениці з США на 27% до 562,3 тис т, що на 12,5% перевищує показник відповідного тижня минулого року.

 

Березневі пшеничні ф’ючерси мали наступну динаміку:

  • на 0,37 $/т до 190,42 $/т подорожчала м’яка озима SRW-пшениця в Чикаго,
  • на 0,18 $/т до 181,42 $/т подешевшала тверда озима HRW-пшениця в Канзас-Сіті,
  • на 1,93 $/т до 210,81 $/т подорожчала тверда яра HRS-пшениця в Міннеаполісі.

 

Ціни на російську пшеницю з протеїном 12,5% оновили максимум 2014 року та зупинилися на рівні 247-249,5 $/т FOB-глибоководні порти, що на 7-10 $/т перевищує ціну європейської пшениці.

 

Станом на 1 січня запаси пшениці в Росії складали 21,7 млн т, що на 27% або 8,2 млн т поступається показнику на 01.01.2018 р. В порівнянні з попереднім роком найбільше скоротилися залишки пшениці в регіонах Півдня та Північного Кавказу – на 39% до 6 млн т, Ставропольському краї – на 46%, Ростовській області – на 34%, на Кубані – на 26%.

 

Експорт зерна з Росії перевищує минулорічні темпи. За даними ФМС, станом на 7 лютого відвантажено 32,6 млн т зерна, що на 3% більше, ніж за аналогічний період 2017/18МР.

 

Зокрема експортовано:

  • пшениці - 27,3 млн т,
  • ячменю - 3,4 млн т,
  • кукурудзи – 1,5 млн т.

 

Високі закупівельні ціни стимулюватимуть виробників до активних продажів, особливо з наближенням весни, коли мине загроза втрат озимини, тому кількість пропозицій російської пшениці буде збільшуватися.

Коментарі відвідувачів (0):