Україна у 2017 році збільшила експорту цукру на 29%

2018-01-24 12:55:26
Україна у 2017 році збільшила експорту цукру на 29%

Вітчизняні виробники протягом 2017 року збільшили експорт цукру в порівнянні з попереднім роком майже на 30% з 465,6 тис т до 598,7 тис т, - повідомили в НАЦУ «Укрцукор».

 

Значно розширилася географія експорту вітчизняного цукру. Найбільшими покупцями стали Шри-Ланка (69,03 тис т), Туреччина (49,1 тис т), Азербайджан (44,9 тис т), Судан та Лівія (по 40 тис т), Кот-д’Ивуар (34,5 тис т), тоді як раніше головними імпортерами були Грузія, Туніс, Єгипет та Румунія.

 

В новому сезоні темпи експорту продовжують знижуватися. В грудні було експортовано 46,6 тис т цукру, а загалом за 4 місяці 2017/18 МР – 174 тис т, що вдвічі поступається показнику аналогічного періоду попереднього сезону, коли на світових ринках було реалізовано 343,9 тис т.

 

«Низькі світові ціни на цукор не надто сприяли експорту продукції. Крім того, внаслідок погодних умов цукристість в поточному році була не надто висока. Проте Україні вдалося реалізувати всі укладені угоди», - розповіли експерти асоціації.

 

Ціни на цукор падають через зростання виробництва в Бразилії.

 

  • В Лондоні березневі ф’ючерси білого цукру опустилися до 351,2 $/т, що є найнижчим рівнем з вересня 2015 року.
  • В Нью-Йорку березневі ф’ючерси на цукор-сирець опустилися до 13,19 центів за фунт або 290 $/т.

 

Станом на 23.01.2018 в поточному сезоні в Україні з 14,26 млн т цукрових буряків вироблено 2,05 млн т цукру. На початку сезону працювали 46 цукрових заводів, з яких ще 3 досі варять цукор.