У 2019 році виробництво цукру в Україні істотно зменшиться
Згідно прогнозів аналітиків в Україні в 2019/20 МР виробництво цукру скоротиться в порівнянні з попереднім сезоном на 30% до 1,1-1,2 млн тон. За даними НАСУ "Укрцукор", посівні площі під цукровим буряком у 2019 році скоротилися на чверть.
Україна за підсумками сезону цукроваріння 2018-2019 років скоротила виробництво цукру на 15% - до 1,8 мільйона тон. на ринку цукру сьогодні також спостерігається досить різке скорочення цукровиробляючих заводів. Так, якщо в 2018 році їх працювало 42, то в 2019 році працюватимуть лише 32 заводи через низьку рентабельність виробництва.
Україна за підсумками 11 місяців 2018/2019 МР експортувала 409,7 тис. т цукру, що на 23,8% менше, ніж за аналогічний період попереднього МР.
Про це йдеться в повідомленні НАСУ «Укрцукор».
У поточному маркетинговому періоді активний попит на український продукт спостерігається з боку пострадянських країн: Узбекистану, Азербайджану, Киргизстану, Таджикистану.
Згідно балансових розрахунків внутрішнє споживання цукру у вересні-липні 2018/2019 МР оцінено в 1,25 млн т.
Запаси цукру на 1 серпня 2019 р. оцінюються в 0,6 млн т, що на 3% вище торішнього показника.
Експерти відзначили, що 2019-2020 маркетинговий рік може стати одним з найбільш складних для цукрового ринку України за останні пару років. Як повідомляв УНІАН, раніше в Національній асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор"повідомили, що оптово-відпускні ціни на цукор в 2019-2020 МГ можуть зрости на 18% - до 13 тисяч гривень/тонна через скорочення виробництва.