Новий синтезований Китаєм білок допоможе зменшити залежність країни від імпорту сої

2021-11-05 12:27:42
Новий синтезований Китаєм білок допоможе зменшити залежність країни від імпорту сої

Академія сільськогосподарських наук Китаю заявила, що країна першою у світі успішно синтезувала білок з окису вуглеця, та зільшила свої виробничі потужності до 10000 метричних тон.

 

Білок Clostridium autoethanogenum є новим типом кормового білка, синтезованого з моноокису вуглеця, що міститься у промислових газах. Поступово він може замінити соєвий білок, що принесе значні прибутки Китаю, який імпортує сою з інших країн.

 

Дослідник Інституту кормів CAAS Сюе Мінь розповів, що виробництво 10 млн т нового білка замінить імпорт 28 млн т сої та допоможе скоротити викиди вуглецю на 250 млн т.

 

Китай є найбільшим світовим споживачем кормів, тому дефіцит власної сої, яка є джерелом кормового протеїну, впливає на національну продовольчу безпеку країни. За даними Міністерства сільського господарства країни, китайські тваринники щорічно використовують 400 млн т кормів, які містять 70 млн т протеїну, 60% з якого надходить з імпортної сої.

 

В Інституті кормів заявили, що нова технологія дуже важлива для забезпечення національної продовольчої безпеки та розвитку країни, оскільки знизить залежність Китаю від імпортної сої.

 

Над проєктом по розробці білка Clostridium autoethanogenum разом працювали Інститут кормів КНР та компанія Beijing Shougang Lanza Tech, яка змогла протягом 6 років дослідів збільшити вихід білка із чадного газу до 85% та запровадити промислове застосування методу.

 

У дослідженнях використовувалися промислові вихлопні гази, що містять моноокис вуглецю, двоокис вуглецю та аміачну воду, як основну сировину для виробництва білка Clostridium autoethanogenum.

 

Китай обладає незалежними правами інтелектуальної власноті на іноваційний протеїн, а сама технологія була продемонстрована на виставці досягнень країни в галузі наукових та технологічних іновацій в період 2016-2020 року, яка минулого тижня пройшла в Пекині.

Коментарі відвідувачів (0):