Нове зниження прогнозів врожаю для США, Канади та Росії продовжило піднімати ціни на пшеницю

2021-07-30 12:04:55
Нове зниження прогнозів врожаю для США, Канади та Росії продовжило піднімати ціни на пшеницю

Вчора ринок пшениці отримав багато нових чинників підтримки. Експерти IGC знизили прогноз світового виробництва пшениці на 1 млн т до 788 млн т, а оцінку кінцевих запасів на 3 млн т до 280 млн т у порівнянні з 773 млн т та 279 млн т відповідно у сезоні 2020/21.

 

Експерти Гідрометцентру Росії зменшили прогноз виробництва зерна на 11 млн т до 121 млн т, зокрема пшениці – на 3 млн т.

 

Пшениця в США дорожчає другий день поспіль на даних кроп-туру по Північній Дакоті, який показав врожайність ярої пшениці на 32% нижчою, ніж середній 5-річний показник.

 

Підтримало ринок зростання експортних продажів пшениці з США за тиждень на 8,9% до 515,17 тис т, що все одно на 24% поступається відповідному торішньому показнику. Загалом у сезоні експортні продажі вже сягнули 8,1 млн т. Водночас фактичний експорт за тиждень зменшився на 26,8% до 344,97 тис т, а з початку сезону склав 2,73 млн т, що на 29% поступається торішнім темпам.

 

Зниження курсу долара також підтримало котирування.

 

Вересневі ф’ючерси в США виросли:

  • на 6,06 $/т до 259,13 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,
  • на 5,51 $/т до 247,83 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,
  • на 5,42 $/т до 337,48 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

 

Європейська пшениця дорожчає на прогнозах скорочення врожаю в основних країнах – виробниках та нових тривалих опадів в Європі наступного тижня.

 

  • Вересневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF виросли на 4,5 €/т до 220,75 €/т або 262,37 $/т.

 

На біржі в Чикаго ф’ючерси на чорноморську пшеницю вчора подорожчали на 8 $/т:

  • серпневі – до 262,5 $/т,
  • грудневі – до 278 $/т.

 

На цьому тлі ціни на чорноморську пшеницю виросли на 10 $/т до 255-260 $/т FOB.

 

Варто зазначити, що покупці не поспішають купувати дорогу пшеницю, оскільки мають достатні запаси на найближчий час.

Коментарі відвідувачів (0):