Експерти очікують значного підвищення прогнозів врожаю сої та кукурудзи для США у новому звіті USDA

2020-08-11 12:12:51
Експерти очікують значного підвищення прогнозів врожаю сої та кукурудзи для США у новому звіті USDA

Напередодні оприлюднення серпневого балансу USDA провідні аналітичні агенції дають власні оцінки, згідно з якими виробництво сої та кукурудзи в США суттєво збільшиться у порівнянні з прогнозом липня, оскільки гарна погода в основних штатах-виробниках покращує стан посівів.

 

За даними щотижневого моніторингу USDA, на 9 серпня у доброму або відмінному стані знаходяться 81% посівів кукурудзи, тоді як рік тому таких було 57%. Темпи дозрівання також перевищують минулорічні. У стадії молочної стиглості знаходяться 59%, воскової стиглості – 11% посівів, тоді як рік тому таких було 34% та 6% відповідно.

 

Кількість посівів сої у доброму або відмінному стані складає 84% у порівнянні з 54% на цю дату минулого року. Стручки сформовані на 75% посівів, тоді як рік тому таких було 49%.

 

За усередненою оцінкою проведеного The Wall Street Journal опитування аналітиків, у порівнянні з липневим прогнозом виробництво кукурудзи виросте з 381 до 385,2 млн т (345,9 млн т у 2019 р), а виробництво сої – з 112,5 до 116,3 млн т (96,7 млн т у 2019 р) завдяки збільшенню врожайності вказаних культур. Крім того очікується, що у порівнянні з оцінками липня кінцеві запаси кукурудзи в США у 2020/21 МР виростуть на 5,8% до 71,2 млн т, сої – на 23% до 14,2 млн т, тоді як світові кінцеві запаси кукурудзи збільшаться на 1,7% до 320,4 млн т, сої – на 3,2% до 98,2 млн т.

 

Поки що ціни на сою та кукурудзу залишаються під тиском збільшення прогнозів їх виробництва у США, проте Бразилія також збільшить виробництва вказаних культур, оскільки високі ціни та активний попит спонукають фермерів розширяти посівні площі. За оцінками місцевих аналітиків, у порівнянні з поточним сезоном врожай сої в країні може вирости з 122 до 130 млн т, а кукурудзи – з 100 до 107 млн т.