Які сюрпризи очікують аграріїв в Бюджеті-2017?

2016-09-19 12:55:46
Які сюрпризи очікують аграріїв в Бюджеті-2017?

На розгляд парламенту 15 вересня урядом було внесено законопроект «Про державний бюджет України на 2017 рік». Розповідаючи про пріоритетні напрямки бюджетної політики, прем'єр-міністр України В. Гройсман окремо наголосив на особливій підтримці аграрної галузі країни.

 

Він розповів, що для підтримки малих та середніх фермерських господарств в наступному році буде виділено 5,5 млрд. грн., що дозволить аграріям придбати або модернізувати засоби малої механізації, трактори та причіпне обладнання. Це дасть змогу селянам підвищити продуктивність праці та конкурентоспроможність продукції на світових ринках.

 

Кабінетом міністрів також затверджено розпорядження, згідно з яким починаючи з наступного року на підтримку аграрного сектору з бюджету щорічно буде виділятися не менше 1% від ВВП галузі. За рахунок прямої підтримки сільгоспвиробників урядовці спробують компенсувати можливі втрати українських аграріїв від зміни системи оподаткування та відміни спецрежиму по ПДВ, який має бути скасований з 1 січня 2017 року.

 

Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Н. Южаніна розповідає, що жодних змін до Податкового кодексу в цьому році не може бут внесено, оскільки пропущені терміни для обговорення можливих концепцій та для прийняття необхідних законопроектів. Оскільки питання податкової реформи поки що відкладається, можна говорити лише про вдосконалення системи адміністрування існуючих податків.

 

Міністр агрополітики повідомив, що його відомство планує цьогоріч отримати з держбюджету 450 млн. грн. для грошової підтримки малих та середніх фермерських господарств. Серед загальної кількості агропідприємств України частка таких господарств становить 86%. До цієї категорії належать підприємства, що оброблюють до 500 га землі.

 

Коментарі відвідувачів (0):