Україна зменшила виробництво цукру на 15%
У 2018/19 МР Україна виробила 1,82 млн т цукру, що на 15% поступається показнику попереднього сезону, повідомляють в Укрцукрі. Таке скорочення обумовлене зменшенням посівних площ та обсягів сировини.
Протягом сезону на 42 цукрових заводах було перероблено 13,6 млн т цукрових буряків, що на 10% менше, ніж у попередньому МР. Врожайність цукрових буряків у 2018 році стала рекордно високою, проте цукристість – історично найнижчою – 16,47%. Погана якість сировини стала додатковою причиною зменшення виробництва цукру, проте його буде достатньо для забезпечення внутрішніх потреб та виконання зовнішньоекономічних контактів.
Найбільше цукру вироблено:
- на Вінниччині – 424 тис т,
- Тернопільщині – 227 тис т,
- Полтавщині – 222,5 тис т.
Україна у 2018 році скоротила в порівнянні з попереднім роком експорт цукру на 2,4% до 584,8 тис т. Найбільшим вітчизняним експортером стало ТОВ «Радехівський цукор», який поставив на світові ринки 151 тис т цукру на суму 55 млн $.
Падіння світових цін на цукор зменшило рентабельність переробки в Україні, через що посівні площі під цукровими буряками й надалі скорочуватимуться.
Завдяки зниженню світового виробництва цукру прогноз профіциту цукру в поточному сезоні зменшено з 3,6 до 2,64 млн т, тоді як у 2017/18 МР він становив 19,6 млн т.
Виробництво цукру в основних країнах-експортерах відповідатиме минулорічному рівню. Для Індії прогноз виробництва знизили з 34,1 до 33,5 млн т, тоді як для Бразилії його оцінили у 26,6 млн т.
не 18,2 млн т , а 1,82 млн т
Доброго дня! Так це помилка, виправили, дякую.
по виробництву цукру цифри не вірні