У США розпочалася масова перевірка продуктів харчування для виявлення залишків хімічної речовини гліфосата

2015-04-14 11:09:59
У США розпочалася масова перевірка продуктів харчування для виявлення залишків хімічної речовини гліфосата

Спостерігається значне зростання приватних замовлень на тестування. 
У Сполучених штатах Америки вченими, продовольчими компаніями та організаціями з захисту прав споживачів розпочато перевірку харчових продуктів, починаючи пластівцями до сніданку і закінчуючи грудним молоком, на наявність залишків гербіциду, якій широко використовують по всьому світу. Річ у тому, що зростає побоювання його ймовірного впливу на розвиток деяких хвороб. 
Особлива увага була прикута до гліфосату, який є активним інгредієнтом у харчовій галузі. На протязі останніх двох років нарощувалися темпи тестувань. Але після того, як у минулому місяці гліфосат був визнаний канцерогеном дуже шкідливим для людини, чисельність запитів на проведення тестувань значно зросла.
Повідомляється, що комерційною лабораторією, щодо наявності залишків гліфосату у харчових продуктах та інших речовинах, отримується до чотирьох запитів на тиждень. Тоді як у попередні роки така сама кількість запитів отримувалась лабораторією на протязі року.
Як повідомляють профільні фахівці та експерти сама наявність цієї хімічної речовини у харчових продуктах не є небезпечною для людини. Загрозу для організму становитиме значне перевищення її дозволенної кількості.
Проведені тести виявили наявність гліфосата у 41 зразку меду з 69 і у 10 зразках соєвого соусу з 28. А також гліфосат був у грудному молоці та дитячих сумішах (3 з 18 та 6 з 40).
Наявність залишків гліфосата була виявлена у деяких зразках канадської та американської муки.